Personeel zoeken
Maar met Nederlands sprekenden alleen redt Europastry het niet. Inmiddels werken er 31 nationaliteiten. De Nederlandse medewerkers hebben de voor de processen belangrijkste woorden opgeschreven, in het Engels vertaald en bijeengebracht in een woordenboek voor de Nederlandse taalles via het ROC van Twente.
Het bedrijf heeft momenteel dertig vacatures. Het gaat vooral om mensen die machines kunnen bedienen en processen kunnen bewaken: kortom, de operators dus. Uitgaande van natuurlijk verloop en de gewenste groei dit jaar weet Kuipers nu al dat ze over het hele jaar zeventig nieuwe operators nodig heeft. „Een kwestie van op veel paarden wedden”, zegt Kuipers.
Weekendje weg
Bij het aannemen van mensen kijkt ze minder naar vooropleiding als wel naar de persoonlijke competenties. Interne opleidingen moeten de rest doen. Medewerkers die iemand werven, krijgen een weekendje weg cadeau.
En ze houdt heel goed in de gaten welk vlees ze in de kuip heeft van uitzendkrachten via bureau Timing. „Onze shiftleaders letten op wie extra eager is, wie verder kijkt dan zijn neus lang is, iemand die het ziet als donuts te schuin zijn en aan de bel trekt: Hé, dit gaat hier niet goed, we pakken verkeerde donuts in.” In deze krachten met net iets meer betrokkenheid, technisch inzicht en stressbestendigheid ziet Europastry potentials – beloftes, volgens het woordenboek – om op te klimmen tot operator. Zo werd ook de jongeman ontdekt die drie keer zo snel inpakte en links en rechts te hulp schoot: Mustafa Isanc.
Voorbeeld
Vijf jaar geleden begon de Almeloër hier als handinpakker. Hij vertelt dat hij van school een potje had gemaakt en op de werkvloer wilde hij nu de andere kant van zichzelf laten zien. „Ik wilde een voorbeeld zijn, zonder mezelf boven de rest te zien. Maar ik ben niet vies van overwerken, ik ben niet vies van bijspringen, van vegen, van inpakken.” Inmiddels draagt hij een wit haarnetje en bemiddelt tussen twee uitzendkrachten die mot hebben. Europastry stelde hem in de gelegenheid een mbo-diploma te halen: vorige week slaagde hij voor Voedingstechnologie niveau 4 en zette hij zijn studie voort met een avondopleiding Technische Bedrijfskunde op Saxion.
Koekiemonster
Hij is er wel trots op dat hij een centrale rol speelt in processen met tien maar soms ook met honderd medewerkers. Want zo druk is het bijvoorbeeld als de koekiemonsters worden gemaakt: blauwe donuts met olijke ogen en een neus die er met de hand op moeten worden gedrukt.
Isanc heeft het gevoel net zo te zijn gegroeid als het bedrijf zelf. Hij is getrouwd en 29 jaar. Favoriet zijn bij hem de minidonut met kaneel en de donut met een vulling van pistache. Bij thuiskomst stuurt zijn vrouw hem soms meteen onder de douche, want dan ruikt hij naar frituur. Ze zijn net in Lissabon geweest en gaan binnenkort naar Dubai.
„Deze man verdient een plek in het management”, zegt collega operator Kubilay Nijkamp en prijst zijn inzet en hulpvaardigheid. De 25-jarige Oldenzaler is op een vergelijkbare manier opgeklommen. Met een steekwagen rijdt hij de pallet met de opnieuw opgepakte dozen naar de diepvries. Hij is zeer tevreden met zijn inkomen – de salarisindicatie voor een beginnend operator ligt tussen de 12,58 en 13,65 bruto per uur, exclusief een gemiddelde toeslag van circa 30 procent. Maar een eindstation is Europastry voor Nijkamp niet. Hij wil graag de beveiliging in. Toezicht houden doet hij weliswaar nu ook: hij doet de metaaldetectie, verzorgt de machines en controleert of de donuts en croissants geen afwijkingen hebben. In een ruimte liggen allemaal verse croissants, deels halverwege opengesneden, het testresultaat aan het begin van een bakproces.